Slik synkroniserer du smartenheter med IFTTT

Lær hvordan du kan synkronisere dine smartenheter med IFTTT og gjøre hjemmet ditt enda smartere. Med denne enkle metoden kan du automatisere oppgaver og skape et sømløst samspill mellom ulike enheter i ditt smarthjem. Les videre for å oppdage hvordan du kan ta kontroll over teknologien og få mest mulig ut av ditt smarte hjem!

 • IFTTT er en kraftig plattform som lar deg synkronisere og automatisere smartenheter.
 • Ved å bruke IFTTT kan du koble sammen forskjellige smartenheter og skape sømløse opplevelser i hjemmet ditt.
 • For å synkronisere smartenheter med IFTTT, må du først opprette en konto på IFTTT-plattformen.
 • Neste trinn er å installere og konfigurere appene for de aktuelle smartenhetene du ønsker å synkronisere.
 • Deretter kan du opprette applets på IFTTT som angir hvilke handlinger som skal utføres når visse betingelser er oppfylt.
 • Du kan for eksempel lage en applet som slår av lyset når du forlater huset ved hjelp av geolokasjonstjenester fra telefonen din.
 • IFTTT støtter et bredt spekter av smartenheter, inkludert lyspærer, termostater, kameraer og mer.
 • Det er også mulig å integrere tredjepartsapper og -tjenester med IFTTT for enda flere automatiseringsmuligheter.
 • Synkronisering av smartenheter med IFTTT gir deg muligheten til å skape et intelligent og tilpasset hjemmemiljø.

Slik fungerer IFTTT for å synkronisere smartenheter

IFTTT er en forkortelse for “If This Then That”, og det er en gratis nettbasert tjeneste som lar deg koble sammen forskjellige smartenheter og automatisere handlinger mellom dem. Tjenesten fungerer ved hjelp av “applets” som du kan opprette eller bruke fra et bibliotek med eksisterende applets. Hver applet består av to deler: en “trigger” (utløser) og en “action” (handling). Når triggeren aktiveres, utføres handlingen.

For å bruke IFTTT trenger du en konto og må koble til smartenhetene dine. Dette gjøres ved å installere relevante apper eller fysiske enheter, og deretter gi tillatelse til at de kobles til IFTTT-kontoen din. Når enhetene er koblet, kan du begynne å opprette applets for å automatisere handlinger.

Eksempler på triggere kan være når du kommer hjem, når du mottar en bestemt melding eller e-post, eller når det skjer noe spesifikt på sosiale medier. Handlingene kan være alt fra å slå på lysene i huset ditt, justere termostaten, sende deg en melding eller legge ut noe på sosiale medier.

IFTTT støtter et bredt spekter av smartenheter og tjenester, inkludert lyspærer, termostater, kameraer, høyttalere, dørklokker, sikkerhetssystemer og mye mer. Du kan også koble til tjenester som Google Assistant, Amazon Alexa, Apple HomeKit og SmartThings for å utvide funksjonaliteten ytterligere.

Smartenheter du kan koble sammen med IFTTT

IFTTT støtter et bredt spekter av smartenheter fra forskjellige produsenter. Noen populære enheter som kan kobles til IFTTT inkluderer:

 • Lyspærer: Philips Hue, LIFX
 • Termostater: Nest Learning Thermostat, Ecobee
 • Kameraer: Arlo, Ring
 • Høyttalere: Sonos, Bose
 • Dørklokker: Ring Video Doorbell, August Doorbell Cam
 • Sikkerhetssystemer: SimpliSafe, ADT Pulse

Dette er bare noen få eksempler på hva slags smartenheter du kan koble sammen med IFTTT. Det er mange flere alternativer tilgjengelig basert på dine spesifikke behov og preferanser.

Slik setter du opp automatisering med IFTTT for å synkronisere smartenheter

For å sette opp automatisering med IFTTT trenger du først en konto og deretter må du koble til smartenhetene dine. Når enhetene er koblet til, kan du begynne å opprette applets for å automatisere handlinger.

Her er en trinnvis guide for å sette opp automatisering med IFTTT:

 1. Opprett en konto på IFTTT-nettstedet eller i mobilappen.
 2. Koble til smartenhetene dine ved å installere relevante apper eller fysiske enheter og gi tillatelse til at de kobles til IFTTT-kontoen din.
 3. Gå til “My Applets” (Mine appletter) og trykk på “New Applet” (Ny applett).
 4. Velg en trigger (utløser) fra listen over tilgjengelige alternativer. Du kan søke etter spesifikke triggere eller bla gjennom kategorier som “Location” (Sted), “Date & Time” (Dato og tid), “Social media” (Sosiale medier) osv.
 5. Tilpass utløserinnstillingene etter behov, for eksempel ved å angi et bestemt sted eller tidspunkt.
 6. Velg en action (handling) fra listen over tilgjengelige alternativer. Igjen kan du søke etter spesifikke handlinger eller bla gjennom kategorier som “Lights” (Lys), “Thermostat” (Termostat), “Notifications” (Meldinger) osv.
 7. Tilpass handlingens innstillinger etter behov, for eksempel ved å velge hvilke lyspærer som skal slås på eller hvilken temperatur termostaten skal stilles inn på.
 8. Lagre appletten og aktiver den.

Praktiske eksempler på bruk av IFTTT for å synkronisere smartenheter

Det er mange praktiske måter du kan bruke IFTTT til å synkronisere smartenheter og automatisere handlinger. Her er noen eksempler:

 • Når du kommer hjem, kan du bruke IFTTT til å slå på lysene i gangen og justere termostaten til ønsket temperatur.
 • Du kan få en melding eller et varsel når noen ringer på dørklokken din, slik at du kan se hvem det er selv om du ikke er hjemme.
 • Hvis det regner ute, kan du bruke IFTTT til å slå av sprinklersystemet ditt for å spare vann.
 • Du kan lage en applett som sender deg en melding hver gang favorittlaget ditt scorer et mål under en fotballkamp.
 • Hvis du går glipp av en viktig e-post, kan IFTTT sende deg en melding eller legge ut noe på sosiale medier for å minne deg om å sjekke innboksen din.

Alternativer til IFTTT for å synkronisere smartenheter

Selv om IFTTT er en populær tjeneste for å synkronisere smartenheter og automatisere handlinger, finnes det også andre alternativer tilgjengelig. Noen av disse inkluderer:

 • SmartThings: Dette er en plattform som lar deg koble sammen og styre forskjellige smartenheter fra forskjellige produsenter.
 • Google Home: Dette er en stemmeaktivert høyttaler som kan kobles til og styre forskjellige smartenheter i hjemmet ditt.
 • Apple HomeKit: Dette er en plattform utviklet av Apple som lar deg koble sammen og styre forskjellige smartenheter ved hjelp av Siri eller Apple-enheter.
 • Amazon Alexa: Dette er en stemmeaktivert assistent som kan kobles til og styre forskjellige smartenheter i hjemmet ditt.

Hvilken tjeneste eller plattform du velger, avhenger av dine spesifikke behov og preferanser. Det er viktig å sjekke kompatibiliteten mellom enhetene og tjenestene du ønsker å bruke før du tar en beslutning.

Avsluttende ord

For å oppnå en fullstendig og sømløs smart hjemmeopplevelse, er det essensielt å kunne synkronisere smartenhetene dine med IFTTT. Ved å bruke denne populære automatiseringsplattformen kan du enkelt integrere forskjellige enheter og apper, og skape et mer effektivt og praktisk hjemmemiljø.

IFTTT gir deg muligheten til å lage personlige automatiseringer ved hjelp av applets, som er forhåndsdefinerte eller egendefinerte regler. Dette gjør det mulig for smartenheter fra forskjellige produsenter å samhandle på en intelligent måte. Enten det er å slå på lyset når du kommer hjem, justere termostaten basert på værforholdene eller motta varsler når vaskemaskinen er ferdig – IFTTT gir deg friheten til å tilpasse ditt smarthjem etter dine ønsker og behov.

Ved å følge trinnene vi har presentert i denne artikkelen, vil du kunne synkronisere dine smartenheter med IFTTT på kort tid. Slik kan du nyte fordelene med et mer sammenkoblet og automatisert hjem, som ikke bare gjør hverdagen enklere, men også bidrar til energieffektivitet og sikkerhet. Utforsk de utallige mulighetene IFTTT har å tilby, og ta kontroll over ditt smarthjem i dag!

 • Jens Hauger

  Hei, Jens her! Min fascinasjon for smart hjem-teknologi startet som en hobby, men har vokst til å bli min største lidenskap. Jeg elsker å utforske hvordan ulike smarte enheter kan forvandle våre hjem til mer effektive og komfortable steder. Det å dele mine erfaringer og tips med dere er noe jeg virkelig setter pris på. Hver dag ser jeg etter nye måter å integrere smart teknologi i hverdagslivet, og jeg er alltid klar for å lære noe nytt!

Leave a Comment